VERBETER

de kwaliteit van zorg

Hoe doen uw collega´s het? Het KOM biedt een uniek platform waar u ontdekt en leert van elkaars praktijkervaring in de mondzorg.

VERRIJK

uw kennis en kunde

Diensten van het KOM bieden u professionele ondersteuning en ontwikkelmogelijkheden gericht op uw behoeften.

 

Tresiba Ebc JerseyS Team Novo Cycling Superlight New Men's Ss A54Lc3RqSj

VERBIND

op landelijk niveau

Of u nu een startende of ervaren tandarts bent, het omvangrijke KOM-netwerk staat elk moment tot uw beschikking.

KWALITEIT

Mujer 4 2018 Medio Sandalias Nuevo Pu Zapatos Verano Talón yYfgvb76

DOELSTELLING

Wat zijn de belangen van patiënt en tandarts? Patiënten hebben recht op een kundige en betrouwbare tandarts. Voor zowel patiënt als tandarts is het van belang, dat het mondzorgbeleid solide is en getuigt van een visie.

Het Keurmerk Onafhankelijke Mondzorg (KOM) staat voor een transparant beleid gericht op kwaliteit in de Nederlandse mondzorg.

KRITISCH

Kritische vragen die iedere tandarts zich zelf moeten stellen:

 • Wat vind ik van de invloed van de Nederlandse Zorgautoriteit?
 • Wat vind ik van de rol die een zorgverzekeraar speelt?
 • Heb ik invloed op het contract van een zorgverzekeraar?
 • Waar heeft de tandarts zijn kwaliteit aan te danken?
 • Moet iedereen dezelfde kwaliteit leveren?
Comprar Puntera Mujer Rossi Con Sergio De Sandalias XTuOPZki
Wij bieden een uniek platform
waar u ontdekt en leert van elkaars
praktijkervaring in de mondzorg.
Monte Silber Theorema White Carlo Mechanical Edelstahl A3R4cjLS5q

DEELNEMEN

Wie kunnen deelnemen?

Heeft u een BIG-registratie om als bevoegd tandarts/specialist te werken? Onderschrijft u de beleidsvisie van de SOH en bent u het eens met de stellingen van het KOM? Accepteert u de algemene voorwaarden en het certificaat,  verbonden aan het KOM-register? Zo ja, dan nodigen wij u van harte uit om u aan te melden bij het Keurmerk Onafhankelijke Mondzorg!

Wat zijn de kosten?

Om ingeschreven te staan bij het KOM vragen wij een jaarlijkse bijdrage van € 555. Hiervoor ontvangt u van ons een factuur. Na betaling wordt u opgenomen in het KOM-register en ontvangt u het KOM-certificaat, KOM-schild en de KOM-insignespeld.

Daarnaast bent u verplicht aangesloten te zijn bij een erkende Geschilleninstantie. Het is aan u welke commissie u kiest. Mocht u het via het KOM willen regelen kan dit ook. Wilt u hierover geïnformeerd worden neem dan contact met ons op.

Wat zijn de voordelen?

Diensten van het KOM bieden u professionele ondersteuning en ontwikkelmogelijkheden gericht op uw behoeften. Het KOM biedt een uniek platform waar u ontdekt en leert van elkaars praktijkervaring in de mondzorg. Of u nu een startende of ervaren tandarts bent, het omvangrijke KOM-netwerk staat elk moment tot uw beschikking.

Bering Horloge Bering 10729 10729 Ceramic 10729 Ceramic Horloge Bering 754Prijsvergelijk 754Prijsvergelijk Ceramic 754Prijsvergelijk ZPiukX

Hoe kan ik aanmelden?

Om deel te nemen aan het KOM dient u zich eerst te registreren. Klik hier om naar het aanmeldformulier te gaan en vul uw gegevens in. Nadat u het formulier heeft verzonden ontvangt u van ons meer informatie. U wordt in het KOM-register opgenomen en krijgt toegang tot onze dienstverlening wanneer u de jaarlijkse bijdrage heeft voldaan.

KOM QUOTES

 • “Groots initiatief, zie de noodzaak en doe massaal mee!”

  Hans Beekmans, Tandarts / Implantoloog
 • “Alleen kritiek hebben op het huidige beleid zet geen zoden aan de dijk. Daden gericht op een heldere en gezonde visie zijn hard nodig.”

  Herman van NouhuysAlarm A468 30352 11sbb Evo Mondaine First Class Watches™ Nld CxBoeWQdr, Tandarts / Founder SOH en ANT
 • “Niet alleen een prachtig programma: laten we door een massale opkomst zien dat het met de huidige reglementen niet langer kan in ons vak.”

  Erik Blom, Tandarts
Diensten van het KOM bieden
professionele ondersteuning
gericht op uw behoeften.

DIENSTEN

Mujer 4 2018 Medio Sandalias Nuevo Pu Zapatos Verano Talón yYfgvb76

Naast het KOM-certificaat, waarmee de houder aangeeft een kwaliteitsbeleid voor te staan dat hem niet belemmert om de beste zorg te kunnen geven, biedt het KOM haar certificaathouders extra diensten aan. Diensten die voor elke tandarts belangrijk, voordelig of noodzakelijk zijn. Daarnaast brengt het KOM geselecteerde en door het keurmerk aanbevolen cursussen onder uw aandacht.

KLACHTENREGELING

Het hebben van een klachtenregeling voor zorgverleners komt voort uit de Wet Kwaliteit Klachten Geschillen Zorg (WKKGZ). Voordat de klachtenregeling wordt ingeschakeld moet patiënten de mogelijkheid worden gegeven om in gesprek te treden met de behandelaar om in eerste instantie te proberen tot een onderlinge oplossing te komen. Als blijkt dat patiënt en behandelaar er onderling niet uitkomen, kan de klachtenregeling worden ingeschakeld. Bent u patiënt en niet tevreden over de zorgverlening van uw tandarts, klik hier voor meer informatie.

5000 Horloges nl Dameshorloges Op Voorraad Bij Kish FJclK1

Wkkgz

Klachtenregeling 2016 conform de nieuwe

Wet Kwaliteit, klachten geschillen zorg (Wkkgz)

De Mondzorg-klachtenfunctionaris

De Mondzorg-klachtfunctionaris blijft alle klachten in behandeling nemen conform de oude klachtregeling. Elke klacht zal gericht zijn op het direct oplossen van de klacht.

De Mondzorg-klachtenfunctionaris

De Mondzorg-klachtenfunctionaris staat elke Mondzorg-deelnemer ten dienste.

Vanaf 1 januari 2016 blijft de klachtenfunctionaris de belangrijkste persoon bij de afhandeling van een klacht over behandeling, communicatie of bejegening. De klachtenfunctionaris adviseert en bemiddelt. De Geschillencommissie treedt pas op, nadat de klachtenfunctionaris niet tot een bevredigende oplossing is kunnen komen.

Mondzorg-klachtencommissie

Vanaf 1 januari 2017 is de formele uitspraak van de klachtencommissie niet meer het eindpunt van een klachtenprocedure. De klager die zich niet kan vinden in de uitspraak van de klachtencommissie kan zich vanwege de nieuwe regeling wenden tot een onafhankelijke geschillencommissie.

Op verzoek van de klager, tandarts of klachtenfunctionaris kan de klachtencommissie een onderbouwing meegeven van haar uitspraak ten behoeve van de geschillencommissie.

Mondzorg Geschillencommissie

De wet eist een geschillencommissie die geheel onafhankelijk isMondzorg heeft daarom een gezamenlijk initiatief “zorggeschil.nl”

Deze ‘Geschillencommissie’ is door de minister van VWS goedgekeurd en voldoet aan de eisen van de Wkkgz 2016. Haar uitspraken tot een boete van maximaal €25.000 zijn bindend.

 

PRAKTIJKOVERNAME

Voor de KOM-certificaathouders staan er verschillende specialisten gereed die aan de hoogste eisen voldoen. Hiervoor heeft de stichting KOM Mondzorg Support uitgekozen. Deze specialisten zijn actief op het gebied van praktijkovernames, praktijkfinancieringen en bedrijfsopvolging. Ook staan zij u desgewenst met raad en daad terzijde bij associaties, dissociatie en overige contractbesprekingen in uw praktijk of maatschap. Kenmerkend bij de advisering is de brede deskundigheid, de snelheid en de jarenlange ervaring in de medische wereld, dit alles vanuit een laagdrempelig en intensief contact.

JURIDISCHE HELPDESK

Als hulpverlener in de mondzorg komt u niet alleen in aanraking met de dingen die uw beroepsuitoefening betreffen. U zult ook te maken kunnen krijgen met diverse juridische aangelegenheden. Naast een klacht van een patiënt, kunt u ook geconfronteerd worden met personeelsproblematiek, zakelijke geschillen en problemen met zorgverzekeraars en overheidsinstanties. Voor al dit soort zaken is het prettig iemand achter de hand te hebben die daarin is gespecialiseerd, toegankelijk is en het belang van het KOM-certificaat onderschrijft. Met een snel en accuraat advies kunnen veel toekomstige problemen worden voorkomen. Het eerste advies is voor elke KOM-certificaathouder geheel kosteloos en vrijblijvend. Voor meer informatie kunt hier klikken om contact met ons op te nemen.

AOV

Een goede arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) moet bepaalde risico’s dekken en is dus vaak noodzakelijk. Maar waar moet u nu precies op letten? Bent u op de hoogte van de grote verschillen in premiehoogte en acceptatiecriteria? De Stichting KOM heeft in samenwerking met Mondzorg Support een AOV-arrangement ingericht. Hierdoor profiteert u als KOM-certificaathouder van de beste voorwaarden en de scherpste premie. Besparingen kunnen oplopen tot 40% van de meest gangbare AOV voor tandartsen. De meeste AOV-‘s zijn maandelijks opzegbaar. U kunt dus snel van het arrangement gebruik maken en duizenden euro’s aan premie besparen.

Voordelen op een rijtje:

Mh36 Goud Mooi Rosra Heren Zilver Horloge b6gyYf7v
 • Kwalitatief een van de beste verzekeringen
 • Premie voordeel oplopend tot 40%
 • Ruimere acceptatiecriteria
 • Keuze uit meerdere verzekeraars
 • Strenge kwaliteitsafspraken met verzekeraars
 • Snelle en betrouwbare service van hoogopgeleide adviseurs

 

Wilt u vergelijken?
Heeft u al een arbeidsongeschiktheidsverzekering of een aanbieding via uw adviseur of bank ontvangen, dan kunt u deze gratis (waarde €149,-) laten vergelijken met het KOM/TS-arrangement. Scan uw polis of offerte en verstuur deze per e-mail naar [email protected]. Vermeld daarbij: Polischeck voor het KOM, uw naam en telefoonnummer. Binnen 3 dagen weet u het verschil! Voor meer informatie over het AOV-arrangement kunt u Coolste Horloges Coolste Horloges De De 9 Coolste 9 Nieuwe 9 Nieuwe De Nieuwe uc3lFKJ51Tdeze brochure downloaden.

WERVING EN SELECTIE

Dat er een nijpend tekort is aan tandartsen, daarover is al veelvuldig gepubliceerd. Maar hoe zit dat met ondersteunend personeel voor uw mondzorgpraktijk? 

Gezien het aantal vacatures voor tandartsassistenten, mondhygiënisten, praktijkmanagers en ander ondersteunend personeel is de conclusie gerechtvaardigd dat ook hier sprake is van een tekort. Of valt dat te kort misschien wel mee?

Als mondzorgpraktijk staan u dezelfde kanalen ter beschikking voor de werving en selectie van uw medewerkers als andere organisaties. U kunt gebruikmaken van de (sociale) media, vacatures sites of specialistische bureaus die voor u de werving & selectie en eventueel verloning organiseren. Maar in een markt van schaarste doet altijd een ander economisch principe zijn intrede. In een markt van schaarste is de efficiency vaak ver te zoeken nog even los van het prijsopdrijvende effect van het schaarse goed. Met andere woorden, het is lastig en tijdrovend om de juiste kandidaten te vinden en u betaalt daarvoor de hoofdprijs. Niet eens zozeer omdat het salaris van u aankomende collega’s zo hoog ligt, maar omdat een beperkt aantal gespecialiseerde bureaus misschien een iets te dominante positie hebben en feitelijk de prijs van hun dienstverlening kunnen bepalen.

Voor alle KOM leden en SOH geregistreede heeft het KOM gekozen voor Mondzorg Support. Mondzorgsupport is een initiatief van ondernemers in de mondzorg met als doel praktijken te ondersteunen bij een efficiëntere bedrijfsvoering door slimmere inkoop.

Op het gebied van personeelsvoorziening binnen de mondzorg doorbreken wij de status quo van een beperkt aantal aanbieders waardoor van een efficiënt werkende markt van vraag- en aanbod onvoldoende sprake is.

Wij hebben niet alleen geschikte kandidaten, onze volledig digitale administratieve backoffice stelt ons in staat snel, efficiënt de juiste mensen aan te bieden en tegen zeer gunstige tarieven. U als ondernemer en praktijkhouder levert dit op de korte termijn de volgende voordelen op.

 1. Sneller een reactie op uw openstaande vacature.
 2. Keuze uit geschikte voorgeselecteerd kanidaten.
 3. Keuze uit verschillende vormen van dienstverlening.
 4. Een schappelijke en transparante kostprijs.

ADMINISTRATIE

Mondzorgsupport.nl kan voor KOM-certificaathouders de jaarstukken verzorgen, de belastingaangifte regelen en of de boekhouding doen, die aan de hoogste eisen voldoen. De kosten van die service vanwege ervaring en expertise liggen beduidend lager. Mondzorgsupport.nl heeft 10 jaar ervaring in het verwerken van administraties binnen de mondzorg. De dienstverlening richt zich zowel op startende tandartsen als op gevestigde tandartsen.

Startende tandartsen kunnen advies inwinnen bij het opstarten van hun praktijk voor wat betreft de fiscale en financiële aspecten. Bovendien kan Mondzorgsupport.nl ook zorgen voor:

 • het begeleiden bij het opstellen van (notariële) aktes
 • het opstellen van prognoses
 • het begeleiden van zakelijke kredietaanvragen (indien gewenst hypotheek, persoonlijke lening of een andere kredietvorm)
 • de volledige salarisadministratie

U kunt hier klikken om contact met ons op te nemen en een vrijblijvende offerte aan te vragen.

Mujer 4 2018 Medio Sandalias Nuevo Pu Zapatos Verano Talón yYfgvb76

VERZUIM VERZEKERING

Als betrokken werkgever is het verstandig om bepaalde werknemers risico’s te verzekeren. Doet u dit niet dan kan een zieke werknemer u als praktijkhouder een hoge financiële schade opleveren. Doorbetalen van het salaris, kosten van vervanging en mogelijk verlies van omzet zijn hier voorbeelden van.

Een pakket aan goede personeelsverzekeringen (ziekteverzuim, arbeidsongeschiktheid en Arbo-dienst) zijn vaak noodzakelijk. Maar waar moet u nu precies op letten? Bent u op de hoogte van de grote verschillen in premiehoogte en acceptatiecriteria? De Stichting KOM heeft in samenwerking met mondorgsupport.nl een personeels-arrangement ingericht. Hierdoor profiteert u als KOM-certificaathouder van goede voorwaarden en een scherpe premie bij meerdere verzekeraars.

Besparingen kunnen oplopen tot 40%. De meeste personeelsverzekeringen zijn jaarlijks opzegbaar. U kunt dus snel van het arrangement gebruik maken en honderden euro’s aan premie besparen.

Voordelen op een rijtje:

 • Kwalitatief de beste verzekeringen
 • Premie voordeel oplopend tot 40%
 • Keuze uit meerdere verzekeraars
 • Wij werken vanuit een volmacht, hierdoor kunt u eenvoudig van verzekeraar wisselen op het moment dat dit financieel interessant is.
 • Betrouwbare service van hoogopgeleide adviseurs

 

Wilt u een aanvraag doen?
Als u nog geen regelingen voor uw personeel heeft dan kunt u hier klikken om contact met ons op te nemen voor een aanvraag. U kunt ook uw polis of offerte scannen en via e-mail versturen naar [email protected]. Vermeld daarbij: Polis-check voor het KOM, uw naam en uw telefoonnummer. Dan kunt u deze gratis (waarde €149,-) laten vergelijken met het KOM/Mondzorgsupport-arrangement. Binnen 3 dagen weet u het verschil!

Mujer 4 2018 Medio Sandalias Nuevo Pu Zapatos Verano Talón yYfgvb76
Mujer 4 2018 Medio Sandalias Nuevo Pu Zapatos Verano Talón yYfgvb76
Startende of ervaren tandarts?
Het omvangrijke KOM-netwerk
staat altijd tot uw beschikking.

REGISTREER!

Deelnemen

Om deel te nemen aan het KOM dient u zich eerst aan te melden. Vul het aanmeldformulier in met uw gegevens en klik op ´Verzenden´. Nadat u het formulier heeft verzonden ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging van uw aanmelding. U wordt in het KOM-register opgenomen en krijgt toegang tot onze dienstverlening wanneer wij van u de jaarlijkse bijdrage hebben ontvangen.

Condities

De jaarlijkse KOM-kosten bedragen € 555. Hiervoor ontvangt u van ons een factuur. Naast de deelname krijgt u ook een factuur van € 250,- van Mondzorg Support inzake de WKKGZ. Hierdoor bent u verzekerd van onze klachtenfunctionaris, klachtbureau en de Geschillencommissie. Na betaling wordt u opgenomen in het openbare KOM-register en ontvangt u het KOM-certificaat, KOM-schild en de insignespeld. Daarnaast krijgt u toegang tot de dienstverlening van het KOM.

Mujer 4 2018 Medio Sandalias Nuevo Pu Zapatos Verano Talón yYfgvb76

Aanmeldformulier

Aanhef
Dhr.Mw.Drs.Mujer 4 2018 Medio Sandalias Nuevo Pu Zapatos Verano Talón yYfgvb76Anders

Quantumtouchnederland Dames Zonnebrillen Pearl nl Ray Ban qVpGUSzM

Is aan u een maatregel of bevel opgelegd op grond van de Wet BIG?

Hoe vaak hebben patiënten van u in de afgelopen 5 jaar een klacht over u ingediend in het kader van de wet Klachtrecht clienten zorgsector?

Mujer 4 2018 Medio Sandalias Nuevo Pu Zapatos Verano Talón yYfgvb76

Hebt u ooit te maken gehad met het regionaal/centraal medisch tucht college?

Bent u geregistreerd bij de Stichting Onafhankelijke Hulpverlening?

103
Geregistreerden
62
Praktijken
7
Partners

STELLINGEN

De tandarts die het Keurmerk Onafhankelijke Mondzorg voert onderschrijft de volgende stellingen:

 • Patiënten moeten er op kunnen vertrouwen dat een tandarts op basis van zijn afgelegde beroepseed naar eer en geweten handelt.
 • Wanneer derden eisen stellen die een tandarts onder druk zetten, dan zal hij alles in het werk moeten stellen om er voor te zorgen dat hij zijn beroepseed kan nakomen.
 • De beleidsvisie van de Stichting Onafhankelijke Hulpverlening biedt ruimte om aan deze beroepseed voor 100% tegemoet te komen.
 • Madera Foto Sandalia Papel Fibra Roja De Como La oxBWedrC
 • Een tandarts-patiëntrelatie komt uit vrije wil tot stand. De mate van vertrouwen is een maat voor de kwaliteit van de relatie.
 • Vertrouwen heeft alles te maken met onafhankelijkheid en een open communicatie.
 • Een KOM-tandarts wil het beste voor zijn patiënten en zal daarom alle medewerking verlenen om een eventuele klacht op te lossen. Wanneer dit om welke reden dan ook niet mogelijk is binnen de bestaande relatie, dan zal hij zich te allen tijde neerleggen bij een uitspraak van de daartoe ingestelde klachtenbehandeling.
 • De houder van dit certificaat stelt zich open voor een intercollegiaal toetsingsprogramma ten behoeve van de kwaliteit. Deze toetsing zal de klinische mondgezondheid betreffen in combinatie met het medisch dossier bij die patiënten die dat wensen of daar geen bezwaar tegen hebben.
Het KOM staat voor een
transparant beleid gericht
op kwaliteit in de mondzorg.
Mujer 4 2018 Medio Sandalias Nuevo Pu Zapatos Verano Talón yYfgvb76

NIEUWS

Goud Houd Horlogepraat Grote Ik Algemene Topic Van Foto Het v8NOm0ywn
Staalsiliconen Col488 Mm Colori 5 Macaron Horloge 30 Roséwit 80OkPnw

CONTACT

Meer informatie of vragen?

Wilt u meer informatie ontvangen over de dienstverlening van het KOM? Of hebt u na het bezoek aan onze website nog vragen? Wij ontvangen graag van u een e-mail! Vul het contactformulier in en klik op ‘Verzenden’, wij nemen dan spoedig contact met u op.

Stichting Keurmerk Onafhankelijke Mondzorg
Burg. Van Nispen van Sevenaerstraat 21, 1251 KE Laren
t: +31 35 712 1036

Volg ons:
Mujer 4 2018 Medio Sandalias Nuevo Pu Zapatos Verano Talón yYfgvb76
Prijs HorlogeLaagste Armani Ar2453 nl Leverancier Heren iZwTPuXOkl

Contactformulier