OriginalsBarcelonaSpain OriginalsBarcelonaSpain OriginalsBarcelonaSpain Mam Mam Startup Startup Mam Startup XZPiku

Mevlut Cavusoglu zegt dat economische dreiging niets oplevert, nadat Donald Trump zei dat hij Turkije zou 'verwoesten' - Turkse Pers

Ankara zal niet terugschrikken voor bedreigingen van de Amerikaanse president Donald Trump, zei de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlut Cavusoglu maandag.

“We hebben herhaaldelijk gezegd dat we nooit bang zijn voor bedreigingen, Turkije economisch bedreigen zal je nergens brengen,” vertelde Cavusoglu een persconferentie met zijn Luxemburgse collega Jean Asselborn in de Turkse hoofdstad Ankara.

De opmerkingen van Cavusoglu kwamen in reactie op de dreiging van Trump om de economie van Turkije aan te vallen als Ankara de terreurgroep PKK / YPG raakt tijdens de terugtrekking van Amerikaanse troepen uit Syrië.

“Strategische partners” zouden niet via sociale media moeten communiceren, voegde Cavusoglu eraan toe, in duidelijke verwijzing naar de eeuwig tweetende Amerikaanse leider.

“[De VS] zal Turkije economisch verwoesten als ze Koerden treffen”, twitterde Trump op zondag, waarbij “Koerden” werden verward met de terrorist PKK / YPG, een verwarring die Turkije herhaaldelijk heeft bekritiseerd.

Cavusoglu zei dat Turkije niet de vijand van het Koerdische volk is, eraan toevoegend dat Koerden niet mogen worden gelijkgesteld met terroristische organisaties. 

OriginalsBarcelonaSpain OriginalsBarcelonaSpain OriginalsBarcelonaSpain Mam Mam Startup Startup Mam Startup XZPiku

Hij voegde eraan toe dat er grote druk is op Trump om zich niet terug te trekken uit Syrië.

Na de verrassingsaankondiging in december dat Amerikaanse troepen Syrië zouden verlaten, zeiden Amerikaanse functionarissen dat terugtrekking afhankelijk was van de Amerikaanse aanval op de “Koerden”, wat betekent dat de terrorist PKK / YPG.

Turkse functionarissen vielen de Amerikaanse conflatie van ‘Koerden’ met de terreurgroep aan en zeiden dat een aanstaande Turkse operatie in Syrië gericht is tegen een terroristische groepering die zowel Arabieren, Turkmenen als Koerden in Syrië bedreigt.

In zijn 30 jaar durende terreurcampagne tegen Turkije heeft de PKK zo’n 40.000 levens geëist. De YPG / PYD is de Syrische tak.

Grens veilige zone, Idlib

Cavusoglu zei dat Ankara geen tegenstander is van een veilige zone van 30 kilometer in Syrië, in de buurt van de Turkse grens.

“We zijn niet tegen dit idee.” Wat is ons probleem? Er is een terreurgang voorbij onze grens Er is een terroristische organisatie die Syrië wil verdelen Deze terroristische organisatie vormt een bedreiging voor ons .We richten ons op deze terroristische organisatie, ” hij voegde toe.

Over Idlib, Syrië, zei Cavusoglu dat als het een ‘terroristennest’ wordt, het regime van Bashar al-Assad en de landen die het ondersteunen, verantwoordelijk zijn.

Hij voegde eraan toe dat de deal Idlib afgelopen september tussen Turkije en Rusland bereikte, en opriep dat de “stabilisatie” van de de-escalatiezone van Idlib, waarin agressie uitdrukkelijk verboden is, “met succes” is uitgevoerd ondanks moeilijke omstandigheden.

Onder de deal blijven oppositiegroepen in Idlib in gebieden waar ze al aanwezig zijn, terwijl Rusland en Turkije gezamenlijke patrouilles in het gebied zullen uitvoeren om hernieuwde gevechten te voorkomen.

Syrië is nog maar net begonnen aan een verwoestend conflict dat begon in 2011 toen het Assad-regime met onverwachte wreedheid op demonstranten botste.

GERELATEERDE ARTIKELENMEER VAN DEZE AUTEUR

OriginalsBarcelonaSpain OriginalsBarcelonaSpain OriginalsBarcelonaSpain Mam Mam Startup Startup Mam Startup XZPiku

Erdoğan: Turkije zal de Palestijnse zaak en het volk niet de rug toekerenOriginalsBarcelonaSpain OriginalsBarcelonaSpain OriginalsBarcelonaSpain Mam Mam Startup Startup Mam Startup XZPiku